Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiina ny regiondirektör

Tiina Ohlsson blir ny regiondirektör. Det avslöjade Region Dalarna under onsdagseftermiddagen.
– Ett jobb som jag verkligen haft koll på. När tjänsten utlystes sökte jag direkt, säger hon.

Den 28 januari kunde DT berätta att Region Dalarnas chef Göran Carlsson beslutat sig för att trappa ned, efter åtta år som regionchef. Rekryteringsarbetet inleddes direkt.

– Hela 35 personer sökte tjänsten. Vi har under hela året gjort detta rekryteringsarbete grundligt, med många granskningar och intervjuer. Två stod mot varandra in i det sista, säger Region Dalarnas heltidsordförande Leif Nilsson (S).

Det som avgjorde till Tiina Ohlssons fördel var hennes breda kompetens inom Region Dalarnas viktigaste huvuduppgifter:

* regional utveckling.

* infrastruktur.

* skola och utbildning.

* näringslivsfrågor.

I grunden är hon förskolelärare. Under tio år arbetade hon som skolledare och rektor i Borlänge, därefter blev hon vd för Borlänge kommuns turistbolag Borlänge & Co, innan hon utsågs till näringslivschef i Borlänge kommun för att de senaste sex åren jobba i chefspositioner för Banverket och Trafikverket i Stockholm och Borlänge.

– Vi tror att Tiina kommer bli en bra drivande chef och ett utmärkt "ansikte" utåt. Hon kan också det här att jobba i en politisk organisation, säger Leif Nilsson.

Tiina Ohlsson är 54 år. Hon är ursprungligen från Värmland, men har bott i Dalarna de senaste 35 åren. Hon ser sig själv som målinriktad, kommunikativ och delegerande. Hon vill använda styrkorna hos individer och grupper för att nå resultat.

– Att nu få jobba med dessa frågor som jag tycker om inom Region Dalarna kan inte bli bättre för mig. Jag trivs på Trafikverket, men nu blir det nya spännande utmaningar för mig. En viktig första sak att ta tag i är att se till att verka för kompetensutvecklingen i länet - att de pensionsavgångar som kommer kan tacklas med nya utbildade unga, säger Tiina Ohlsson.

Tiina Ohlsson tillträder den 1 september.