Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare mordmisstänkt kvinna vill ha skadestånd

Den kvinna som tidigare misstänktes för mord efter att en annan kvinna i september hittades död i Ludvika kommun, men som senare friades från alla misstankar, vill nu ha ersättning från staten för tiden hon satt frihetsberövad. Det framgår av en ansökan till Justitiekanslern, JK.

Det var i början av september som en kvinna i 50-årsåldern hittades död i Ludvika kommun. En bekant till kvinnan greps och häktades skäligen misstänkt för mordet. Kvinnan släpptes ur häktet efter en och en halv månad, men misstankarna mot henne kvarstod.

Nästan tre månader senare lades mordutredningen ned eftersom det inte fanns någonting som tydde på att ett brott hade begåtts i samband med dödsfallet. Kvinnan friades då också från alla misstankar.

Enligt ansökan till JK blev händelsen mycket omskriven i media, vilket kvinnan, som hela tiden har förnekat brott, menar gjorde att personer i hennes närhet kunde förstå att ddet var hon som var misstänkt för mordet även om hon inte var nämnd med namn i nyhetsrapporteringen.

Kvinnan ska enligt ansökan ha mått och mår fortfarande "extremt dåligt" av misstankarna som riktats mot henne och tiden då hon satt frihetsberövad i häktet. Hon ska också ha blivit bostadslös på grund av frihetsberövandet.

Kvinnan överlämnar till JK att besluta om skälig ersättning för det lidande som hon utsatts för i samband med frihetsberövandet. Hon vill även ha ersättning för en hotellnatt, eftersom hon när hon släpptes ur häktet inte kunde återvända till sitt hem på grund av att det fortfarande ska ha varit avspärrat.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android