Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare ABK-keepern ville återvända – stoppades

Avesta BK:s målvaktsjakt har stött på en motgång. Klubben har varit i kontakt med den tidigare ABK-målvakten Jim Elfsberg, men Hofors HC kommer inte låta honom lämna klubben den här säsongen.
– De hade väl kunnat släppa mig på lån kan jag tycka, säger Elfsberg.

Det fanns ett ömsesidigt intresse mellan klubben och den tidigare målvakten Jim Elfsberg för en utlåning. Nu står det klart att Hofors inte släpper iväg 24-åringen.

Hofors HC:s sportansvarige Johan Lundgren förklarar klubbens syn på situationen.

– Vi har bara två målvakter. Det är den stora anledningen, säger han och fortsätter:

– Jim (Elfsberg) tog upp det till diskussion. Vi kom överens om att han spelar färdigt året ut, så får vi se sedan, säger han.

Jim Elfsberg, som tidigare spelat fyra år i ABK var annars intresserad av att lånas ut till Avesta.

– Jag är lite besviken. De hade väl kunnat släppa mig på lån kan jag tycka, och hade Daniel (Åhre, målvakt i Hofors) gått sönder hade de kunnat plocka tillbaka mig. Men det här har jag ventilerat och det har vi rett ut, säger Elfsberg.

Hofors sladdar på en sista plats i Hockeytvåan västra A, med 12 poäng till en playoff-plats. Och höstsäsongen har bara inbringat en seger.

– Det har varit ganska tungt för oss, men på slutet känns det som att vi har börjat få ordning på saker och ting, säger Elfsberg, och fortsätter:

– Det tar ju lite mentalt på en när man förlorar mycket. Jag har inte kunnat hjälpa laget så mycket som jag ville från början. Så på det sättet känns det lite som ett misslyckande.

Elfsberg är nu besluten om att stanna i Hofors säsongen ut, men håller dörren öppen för Avesta BK. Inför framtiden.

– Absolut. Jag har varit fyra säsonger i klubben. Jag skulle absolut lyssna och fundera på det. Jag är öppen för det mesta, säger han.