Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Therése Karlsson gjorde sitt 600:e poäng i SSL

KAIS Moras Therése Karlsson assisterade till Anna Wijks 8-5 mål i matchen mot Rönnby i torsdags. En assist som var hennes 600:e poäng i SSL.

Hon kallas för "Världens bästa Karlsson" i Mora och det är en titel hela Sverige kanske borde använda nu.

Det var i en av grundseriens sista matcher som Therése Karlsson slog till – igen. Hon löpte ner i vänstra hörnet, fick en passning, höll i boll trots uppassning från Rönnbyförsvarare, tittade upp, ser Anna Wijk komma, passar med en backhand, Wijk sätter den säkert i bortre burgaveln. Därmed var 600:e poängen i högsta serien ett faktum för Moratjejen.

Therése Karlsson ligger just nu sjua i SSL:s poängliga med 18 mål och 27 målgivande passningar under säsongen. De 45 poängen tillsammans med poängen hon gjort tidigare säsonger i Svenska superligen ger henne över 600 poäng totalt.

– Det är såklart jätteroligt att få göra 600 poäng i KAIS-tröjan i högsta ligan. Men det är inget jag fokuserar på utan jag vill vinna matcher, säger Karlsson.