Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Therese Johaug överklagar inte domen: "Det viktigaste nu är förutsägbarhet"

Therese Johaug kommer inte att överklaga domen på 13 månaders avstängning.
Det berättade Johaugs advokatbyrå på onsdagsförmiddagen.
– Det här har varit en tung och svår sak för Therese Johaug, skriver advokatbyrån Hjort på sin hemsida.

Annons

Antidoping Norge ville att den norska skidstjärnan skulle stängas av i 14 månader, men så blev inte fallet.

Istället blev domen att Therese Johaug stängs av i 13 månader, vilket innebär att hon får börja tävla igen den 18 november 2017.

– Therese Johaug har efter en helhetsbedömning i samråd med sin advokat bestämt sig för att inte överklaga domsutvalets beslut, skriver advokatbyrån Hjort på sin hemsida.

– Hon betraktar domen som orimligt sträng, men det viktigaste för henne nu är förutsägbarhet så att hon fullt ut kan koncentrera sig på skidåkning. Det här har varit en tung och svår sak för Therese Johaug, och hon hoppas att hon nu kan lägga den bakom sig.

Om inte det internationella skidförbundet FIS, den internationella antidopingbyrån Wada eller den internationella olympiska kommittén väljer att överklaga domen, kommer Therese Johaug kunna tävla i OS i Pyeongchang och dessutom ha två månader på sig att tävla innan mästerskapet drar igång.

Läs mer: Efter dopningdomen – Johaugs storsponsor bryter miljonkontraktet

Läs mer: Kalla om Johaug-domen: "En fruktansvärd situation hon har hamnat i"