Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävling för unga kockar och matmässa hålls i Smedenskolan

En tävling för unga kockar kommer att arrangeras i Smedenskolan i Smedjebacken den 11 mars.
I samband med tävlingen, som heter Årets kockteam, hålls även en matmässa där flera lokala producenter får visa upp sina produkter.

Den 11 mars arrangerar Gysam en kocktävling för gymnasieelever med syfte att få fler ungdomar att söka till restaurang- och livsmedelsutbildningarna i länet. Kockteam från Falun, Borlänge, Leksand och Smedjebacken gör upp om titeln Årets kockteam, tävlingen avgörs på Smedenskolan i Folkets hus i Smedjebacken.

Varje team består av tre medlemmar. Smedjebacken respresenteras av Anthony Holmdahl, Erika Anestedt och Nai Khun-In (med Simon Sjölander som reserv) och har alltså hemmaplan i tävlingen, som pågår mellan klockan 9.30 och 15.00.

Läs även: Unga kockar gjorde upp i Kockduellen

Läs även: Kocktävling ska locka fler till restaurangbranschen

Huvuddomare för tävlingen är Marcus Hallgren från Svenska kockars förening och dalakocken Görgen Tidén har tagit fram den råvarukorg som eleverna ska använda sig av i tävlingen. I samma lokal som tävlingen (som arrangeras på Smedenskolan i Folkets Hus i Smedjebacken), kommer det även att vara en mässa där lokala producenter får visa upp sig och bjuda på smakprover.

Läs även: Görgen älskar att göra roliga saker

Fotnot: Gysam drivs av Falun Borlänge-regionen och är ett samarbete mellan gymnasieutbildningarna i elva av Dalarnas kommuner.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android