Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syriska rebeller stormar Damaskus

Syriska rebeller har stormat en huvudväg som leder in till centrum av huvudstaden Damaskus.
Rebellerna har tagit över delar av stadens nordöstra distrikt, rapporterar statlig media.

Annons

Rebellerna påbörjade sin överraskningsattack redan under måndagen, men styrkor lojala mot president Bashar al-Assad bekämpade dem och påbörjade en våldsam bombkampanj, skriver Daily Mail,

– Vi påbörjade den nya offensiven och återställde alla de punkter vi drog oss ur på måndagen, säger Wael Alwan, talesman för den rebelliska gruppen som lanserade attacken, Failaq al Rahman, till Reuters.

Den syriska armén gick på tisdagen ut med att de var engagerad i hårda strider med syriska militanta som tagit sig in på regeringskontrollerade områdena av i Damaskus.

Stor explosion

Den förnyade rebelloffensiven inleddes i gryningen. Enligt en armékälla till Reuters ska det vara den tidigare al-Qaida anslutna Nusra Front-gruppen som stormat delar av stadsdelen Jobar.

– Det var en stor explosion i gryningen, troligtvis på grund av en attack med en bilbomb som rebellerna riktat mot en position tillhörande regimen, säger Rami Abdel Rahman, chef för det Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter, till AFP.

Syriska styrkor ska ha släppt bomber över rebellkontrollerade delarna av Jobar-distriktet.

Dagens offensiv var den andra vågen av anfall mot regimstyrkor i Damaskus som påbörjades i helgen.

Sammandrabbningarna på söndag och måndag dödade minst 72 personer. Minst 38 regimsoldater, och 34 rebeller och jihadister dödades, enligt Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter.