Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sydkoreanska medier: "Kvinnliga agenter lönnmördade Kim Jong-Uns halvbror"

Nordkoreas ledare Kim Jong-Uns halvbror lönnmördades av kvinnliga agenter i Malaysia under måndagen, uppger Sydkoreanska medier.
Halvbrodern har levt i exil efter att ha uttalat sig positiv till reformer i det hårt slutna landet.

Kim Jon-Nam dog på flygplatsen i Kuala Lumpur, uppger en Sydkoreansk myndighetskälla för Reuters.

Kim Jon-Nam, som tros ha varit i 40-årsåldern, är en äldre halvbror till Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Han har spenderat långa tider utomlands och har offentligt pratat om att han tycker att Nordkorea borde reformeras.

– Personligen är jag emot successionsordningen. Jag hoppas att min bror gör det som är bäst för Nordkoreas välmående, ska han tidigare ha sagt till Japansk media, rapporterar Reuters.

Med hänvisning till flera sydkoreanska regeringskällor uppger Sydkoreanska tv-kanalen Chosun att Kim, förgiftades flygplatsen i Kuala Lumpur av två nordkoreanska agenter. Enligt AFP ska de två kvinnorna ska ha flytt i en taxi efter mordet.

Kim Jon-Nam skapade rubriker 2013 när han fastnade i tullen med falskt pass i Japan – där han tänkte besöka Tokyo Disneyland. Han ska flera gånger ha rest till Kina och Hong Kong.

Den senaste tiden ska han halevt i exil och ett hot om avrättning ska ha hängt över honom