Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SVT-expertens kritik mot längdåkningen: "Helt obegripligt"

Herrarna åker längre sträckor än damerna i längdåkningens värld.
Ett märkligt upplägg menar många.
– Det är helt obegripligt. Det är så dumt att det är svårt att förstå ett enda argument för det, sade Anders Blomquist i SVT:s sändning enligt SportExpressen.

På senare tid har en del höjt röster för att de tycker att det är orättvist att herrarna gör upp över längre sträckor än damerna i längdåkning.

När damernas tremil avgjordes i Holmenkollen under söndagen anslöt sig SVT-experten Anders Blomquist till skaran som tycker att damerna borde åka samma distanser som herrarna.

– Det är helt obegripligt. Det är så dumt att det är svårt att förstå ett enda argument för det, sade han i SVT:s sändning enligt SportExpressen.

– Men det här som ska vara kraftprovet i uthållighet, det är klart att det skiljer väldigt mycket på tre och fem mil och det finns ingen anledning till att damerna inte kan åka fem mil, fortsätter Blomquist.

Tidigare under säsongen var Maria Rydqvist kritisk till hur tävlingsarrangörerna tänkte när de kortade ned damernas masstart till fem kilometer på grund av snöbrist, samtidigt som herrarna fick köra tio kilometer på samma bana.

– Jag trodde förstås att det stod fel när jag läste programmet. Fem kilometer. Är det ens möjligt att köra det som masstart, skriver Rydqvist frågande på sin blogg och fortsätter.

– Århundradets kortaste masstart alltså. Kortaste sedan man körde Skinnarloppet i damer 13 typ.