Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige på väg mot skräll – då vände Frankrike i handbollskvartsfinalen

Det var på väg att skrälla till rejält i handbolls-VM när Sverige ledde över regerande mästarna Frankrike i halvtid.
Efter dramatik på slutet kunde dock Frankrike dra det längsta strået och vinna med 33–30 för att avancera till semifinal.
– Vi pressade Frankrike i 60 minuter och jag saknar ord, säger lagkaptenen Niclas Ekberg i Kanal 5:s sändning

Det var Frankrike som ledde matchen under stora delar av den första halvleken och det var inte förrän när Lukas Nilsson gjorde 14–13 som Sverige för första gången var i förarsätet. Med sig från de första 30 minuterna hade Sverige en uddamålsledning. 16–15, att gå på inför den andra halvleken.

Där och då visade Frankrike varför de är en gigant i handbollen och regerande världsmästare och vände på steken under den andra halvleken.

Men det var inte utan möda och dramatik de kunde avgå med segern.

Med 20 minuter kvar att spela ledde Frankrike med tre bollar men Sverige hade bestämt sig för att inte ge upp och åt sig kvar i matchen och kunde också kvittera till 23–23 för att sedan gå upp i ledning 26–25.

Roligare än så blev det däremot aldrig för Sverige då Frankrike svarade med fyra raka mål för att gå upp till 29–26 och kunde sedan hålla undan för att vinna med 33–30. Sverige gjorde ett sista försök att komma ikapp och hade ett kort tag bara två mål upp innan Nikola Karabatic gjorde 32–29 med minuten kvar att spela.

– Man är tom. Vi har spelat fantastisk handboll under hela turneringen och även i kväll. Jag är så jäkla stolt. Vi pressade Frankrike i 60 minuter och jag saknar ord, säger lagkaptenen Niclas Ekberg i Kanal 5:s sändning

Frankrike–Sverige 33–30 (15–16)

Frankrike: Kentin Mahe 9, Nedim Remili 6, Ludovic Fabregas 5, Nikola Karabatic 3, Daniel Narcisse 2, Timothey N'Guessan 2, Cederic Sorhaindo 2, Valentin Porte 2, Luc Abalo, Michael Guigou.

Sverige: Jim Gottfridsson 7, Lukas Nilsson 5, Jerry Tollbring 4, Niclas Ekberg 4, Simon Jeppsson 3, Albin Lagergren 3, Jesper Konradsson, Philip Stenmalm, Andreas Nilsson, Jesper Nielsen.

Publik: 28 010.