Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige överklagar inte – fanns kontakt: "Jag vill inte vinna en medalj på det sättet"

Fyra över mållinjen.
Ändå lever hoppet om svensk medalj.
– Var det någon dunk där? Det där var tveksamt, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter var fyra i sprintstafetten i VM i Lahtis.

LÄS MER: Sverige missade medalj i sprintstafetten – efter Stina Nilssons spurtrysare: "Händer inte många gånger på ett år"

Men nu kan det bli medalj trots allt.

Detta efter att tvivelaktig växling av det ryska laget.

– Var det någon dunk där? Det där var tveksamt. USA faller och sen kommer Belorukova och är det kontakt mellan henne och Matvejeva? Jag undrar ja, säger SVT:s expert Anders Blomquist i kanalens sändning.

Juryn kommer nu att granska bilderna kring växlingen, som alltså kan ge svensk medalj – trots allt.

– Jag tycker Matvejeva ser väldigt tveksam ut själv där. Juryn får lite att göra, säger Blomquist efter att ha sett reprisbilderna.

I efterhand konstaterade svenska ledningen att ryskorna haft kontakt vid växlingen, och beslutade sig för att inte lämna in en protest. Men oavsett så var Stina Nilsson inte intresserad att få en bronspeng genom diskvalificering av det ryska laget.

– Jag vill inte vinna en medalj på det sättet så det är ingenting jag kommer försöka få igenom, säger hon till Sportbladet.