Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige nära medalj på VM-sprinten – blev omkörda av amerikanskor

Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter tog sig båda vidare till VM-final i sprinten.
Då slog var det nära medalj för Sverige, men Ingemarsdotter fick se sig passerad av två amerikanskor på upploppet och Sverige blev utan medalj.
– Det är ju medaljerna vi vill ta på mästerskap, säger Ingemarsdotter till Radiosporten.

Annons

Maiken Caspersen Falla var storfavorit inför VM-sprinten på damsidan och gjorde inte heller några misstag när det var dags för finalen.

Ida Ingemarsdotter gjorde vad hon kunde för att hänga på i ryggen så långt som möjligt men fick ge sig i den sista stigningen där norskan la i ytterligare en växel och kunde dra ifrån resten av fältet.

In på upploppet var det en kamp mellan Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Jessica Diggins och Kikkan Randall om silver- och bronsmedaljen.

Efter en tuff spurt så var det också amerikanskorna som la beslag på plats två och tre vilket lämnade Sverige utan medalj i damsprinten. Falk slutade fyra och Ingemarsdotter femma medan Stina Nilsson föll bort redan i semifinalen efter att hon fallit precis innan upploppet.

– Det är ju medaljerna vi vill ta på mästerskap, och det var min plan att gå med Maiken (Caspersen Falla) så länge som möjligt. Uppe i backen var jag med dem, och då fick hon en lucka och det kom mjölksyra så det bara sjöng om det i benen, säger Ingemarsdotter till Radiosporten.

Resultat, final, VM-sprint

1) Maiken Caspersen Falla, Norge

2) Jessica Diggins, USA, +1,66.

3) Kikkan Randall, USA, +3,76.

4) Hanna Falk, Sverige, +3,91.

5) Ida Ingemarsdotter, Sverige, +4,42.

6) Sophie Caldwell, USA, +5,37.