Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige nära medalj på VM-sprinten – blev omkörda av amerikanskor

Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter tog sig båda vidare till VM-final i sprinten.
Då slog var det nära medalj för Sverige, men Ingemarsdotter fick se sig passerad av två amerikanskor på upploppet och Sverige blev utan medalj.
– Det är ju medaljerna vi vill ta på mästerskap, säger Ingemarsdotter till Radiosporten.

Maiken Caspersen Falla var storfavorit inför VM-sprinten på damsidan och gjorde inte heller några misstag när det var dags för finalen.

Ida Ingemarsdotter gjorde vad hon kunde för att hänga på i ryggen så långt som möjligt men fick ge sig i den sista stigningen där norskan la i ytterligare en växel och kunde dra ifrån resten av fältet.

In på upploppet var det en kamp mellan Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Jessica Diggins och Kikkan Randall om silver- och bronsmedaljen.

Efter en tuff spurt så var det också amerikanskorna som la beslag på plats två och tre vilket lämnade Sverige utan medalj i damsprinten. Falk slutade fyra och Ingemarsdotter femma medan Stina Nilsson föll bort redan i semifinalen efter att hon fallit precis innan upploppet.

– Det är ju medaljerna vi vill ta på mästerskap, och det var min plan att gå med Maiken (Caspersen Falla) så länge som möjligt. Uppe i backen var jag med dem, och då fick hon en lucka och det kom mjölksyra så det bara sjöng om det i benen, säger Ingemarsdotter till Radiosporten.

Resultat, final, VM-sprint

1) Maiken Caspersen Falla, Norge

2) Jessica Diggins, USA, +1,66.

3) Kikkan Randall, USA, +3,76.

4) Hanna Falk, Sverige, +3,91.

5) Ida Ingemarsdotter, Sverige, +4,42.

6) Sophie Caldwell, USA, +5,37.