Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige försvarade guldet – är världsmästare i orientering igen: "Vi har ett starkt lag"

Ingen nation kunde rå sig på de regerande mästarna Sverige när det kom till sprintstafetten vid orienterings-VM i Lettland.
Det blågula löparna blev därmed världsmästare på nytt.

Med Tove Alexandersson, Emil Svensk, Jonas Leandersson och Karolin Ohlsson i stafettlaget kunde ingenting stoppa Sverige från att ta ett nytt VM-guld i sprintstafetten vid orienterings-VM i Lettland.

Orienteringsdrottningen Alexandersson, som tog ett VM-silver under gårdagen, lade grunden för guldet efter en stark förstasträcka. Därefter kunde Emil och Jonas Leandersson stå för gedigna prestationer, och den sistnämnda kunde lämna över till Karolin Ohlsson med 47 sekunders marginal.

Ett försprång som Ohlsson förvaltade väl och såg till att kvartetten kunde försvara titeln och bli världsmästare på nytt.

– Vi har ett starkt lag, kul att vi fick visa det idag, säger Tove Alexandersson till SVT Sport.

– Det känns så sjukt bra. Jag gav allt och tänkte att de får bära mig härifrån, jag ska hålla undan. Och jag lyckades, säger Karolin Ohlsson till SVT.