Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska turister flygs hem från Gambia – stor rädsla för oroligheter

Researrangören Ving har beslutat att hämta hem de resenärer som finns i Gambia rapporterar SVT. Tusentals turister har redan lämnat landet av fruktan för oroligheter.

På grund av den politiska kris som råder i Gambia och ovissheten om vad som kommer att ske väljer tusentals turister att lämna landet. Enligt SVT har researrangören Ving nu beslutat att hämta hem de svenska turister som finns i Gambia.

– Det är fortfarande inte helt klart med maktskiftet och inte klart vad som kommer att hända den närmaste tiden, säger Barbro Holmberg, informatör på Ving, till SVT Nyheter.

Ovissheten samt svenska utrikesdepartementets avrådan från icke nödvändiga resor till Gambi ligger bakom beslutet att ta hem de 115 svenska turister som finns i landet.

Ving är det enda svenska charterbolag som har gäster i Gambia. Enligt TT befinner sig de svenska turisterna på badorter vid kusten och inte i huvudstaden.

– Resenärer på plats har lämnat önskemål om att få åka hem då många andra gjort det. Det är ganska tomt på turister, säger Barbro Holmberg.

Svenskarna kommer att flygas hem under fredagen. De som skulle ha rest ner i dagarna har meddelats att resorna ställs in.