Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska skidspelens VD positiv till världscupsavslutning i Falun: "Jag ser en stor uppsida"

Falun kan stå som värd för två världscuptävlingar i vinter, både den 28-29 januari och avslutningen den 16-19 mars, åtminstone om svenska skidspelens vd Jimmy Birklin får som han önskar.

Falun ska i slutet av januari arrangera världscuptävlingar i längdskidor. Efter att Ryssland avsagt sig värdskapet på grund av den pågående dopinutredningen mot deras förbund, har det nu öppnats en möjlighet för svenska skidspelen att även arrangera världscupavslutningen den 16-19 mars.

Svenska skidspelens vd, Jimmy Birklin, är positiv inför den möjligheten:

– Jag ser en stor ”uppsida” inom flera områden genom att också ta världscupavslutningen – förutsatt att även Föreningen Svenska Skidspelen, där funktionärerna finns, är positivt inställt, liksom att Falu kommun ger klartecken. Dessutom är det viktigt att den infrastruktur på arenan, som vi bygger inför världscuphelgen 28-29 januari, kan stå kvar till mars, säger han i ett pressmeddelande.

Birklin fortsätter:

– Samtidigt har vi fullt fokus på tävlingarna i januari som kommer att bli en fin skidfest. Beslut om var längdskidornas världscuptävling arrangeras beräknas fattas inom kort.