Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk kvinna gripen – kopplas till cyberattack i Washington D.C

En svensk kvinna i 50-årsåldern har gripits och utreds nu för inblandning i en cyberattack mot övervakningskameror i Washington D.C, det rapporterar Sky News.

Annons

Det ska ha varit den 19 januari som polisen i London kunde gripa två personer, en svensk kvinna och en brittisk man. Attacken, som ska ha varit riktad mot övervakningskameror i Washington D.C, ägde rum bara dagar innan USA:s president Donald Trump svor presidenteden.

Brittiska underrättelsetjänsten National crime agency, NCA, kan enligt Sky News inte uppge på vilka grunder paret greps.

– Efterforskningar pågår, säger en talesperson för NCA till Sky News.

Enligt Washington post har både britten och svenskan släppts mot borgen. Tidningen rapporterar att attacken ska ha utförts i utpressningssyfte. Några pengar ska däremot paret inte ha kommit över. Attacken kunde avvärjas genom att myndighetspersonal installerade om systemet.

Enligt Aftonbladet känner svenska UD till händelsen.