Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk kvinna gripen – kopplas till cyberattack i Washington D.C

En svensk kvinna i 50-årsåldern har gripits och utreds nu för inblandning i en cyberattack mot övervakningskameror i Washington D.C, det rapporterar Sky News.

Det ska ha varit den 19 januari som polisen i London kunde gripa två personer, en svensk kvinna och en brittisk man. Attacken, som ska ha varit riktad mot övervakningskameror i Washington D.C, ägde rum bara dagar innan USA:s president Donald Trump svor presidenteden.

Brittiska underrättelsetjänsten National crime agency, NCA, kan enligt Sky News inte uppge på vilka grunder paret greps.

– Efterforskningar pågår, säger en talesperson för NCA till Sky News.

Enligt Washington post har både britten och svenskan släppts mot borgen. Tidningen rapporterar att attacken ska ha utförts i utpressningssyfte. Några pengar ska däremot paret inte ha kommit över. Attacken kunde avvärjas genom att myndighetspersonal installerade om systemet.

Enligt Aftonbladet känner svenska UD till händelsen.