Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk besvikelse i slalomen – Hargin körde ur i ledning

Det blev ingen svensk medalj i VM-slalomen i St. Moritz.
Mattias Hargin körde ur och André Myhrer blev bästa svensk på sjätteplats.
– Just nu känns det fruktansvärt ont, säger Hargin till Cmore.

Med nio hundradelar upp till pallen hade Mattias Hargin medaljläge inför andra åket i VM-slalomen i St. Moritz.

Hargin gick ut starkt, och såg ut att vara påväg mot ett succéåk, när han plötsligt körde ur mitt i loppet.

– Det är tungt. Planen på start var att gå för det, och nu försökte jag verkligen. Det var ganska klantigt det jag gör, just nu känns det fruktansvärt ont. Det kommer vara jobbigt ett tag, men sedan smälter vi det och går vidare, säger Hargin till Cmore.

Andre Myhrer, som har kantats av en skadedrabbad säsong blev bästa svenska åkare då han körde upp sig från 15:e till sjätte plats.

– Jag är lite för långt i från i första, och det är det som sätter stopp. Jag är ändå nöjd med placeringen. Med tanke på uppladningen och hur det har varit, med hur lite åkning jag fått sedan nyår och så, så är jag ändå nöjd med den åkningen jag presterar. Det var inte så långt i från, säger Myhrer som kände medlidande för Hargin:

– Han försökte i andra åket, och han åker fantastiskt bra dit. Jag lider med honom, det är tufft. Det kan vara brutalt i bland med idrott, men det finns saker som är viktigare också.