Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sven Thorgren bäst i VM-kvalet: "Högsta poängen jag haft"

Slopestyleåkaren Sven Thorgren slog till med ett riktigt kanonåk i VM-kvalet, som han också vann med suveräna poängen 96.33.
– Det är en av de högsta poängen jag haft, även om man inte ska stirra sig blind på den eftersom det växlar från tävling till tävling, säger Thorgren till SVT Sport.

Slopestyleåkaren Niklas Mattsson har mycket att fira i kväll. Inte nog med att han fyller 25-år, han lyckades dessutom kvalificera sig till fredagens VM-final i Big Air i spanska Sierra Nevada.

Niklas Mattssons improviserade en landning efter en 1440 och belönades med totalt 94.33 poäng.

– Det kanske gjorde att domarna tände till extra mycket när de såg att jag fick till en perfekt landning, säger födelsedagsbarnet till SVT Sport.

Mattssons poäng räckte till en andraplats. Bäst i kvalet var Sven Thorgren med sina 96.33 poäng.

– Det är en av de högsta poängen jag haft, även om man inte ska stirra sig blind på den eftersom det växlar från tävling till tävling, säger Thorgren.

Maxpoängen är 100 och i finalen har varje deltagare tre åk, där man räknar de två bästa.

– Jag tar nog åket från i dag och försöker kombinera ihop en bra poäng och så går jag all in på de andra åken, berättar Thorgren.

Läs mer: Guld till Sven Thorgren efter stor dramatik: "Det är så overkligt"