Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sussi och Valbona får dela på stipendium

Sussi Wilén-Dacke, Falun och Valbona Shala, Borlänge. De får dela på DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium 2017 på 50 000 kronor.

Annons

Sussi Wilén-Dacke får priset för sitt arbete inom projektet Glimma, där hon och sina kollegor verkat för att ge självförtroende till mobbade och överviktiga barn och ungdomar.

Det sker bland annat genom Glimma-huset i Falun, en mötesplats för dessa utsatta ungdomar.

– Nu glimmar barnen och Dalarna ännu mer. Jag är så oerhört glad för det här priset eftersom det också är ett erkännande för vår verksamhet, säger Sussi Wilén-Dacke, i ett pressmeddelande.

Hur kommer pengarna att användas?

– De går rakt in i verksamheten så att vi kan hjälpa fler barn, säger Sussi.

Valbona Shala får priset för hon på ett offensivt sätt engagerat sig för att nyanlända svenskar ska komma in i arbetslivet. Hon har gett många nysvenskar förhoppning om en framtid i Sverige.

–Jag är överväldigad, hedrad och ärad. Detta inspirerar mig till att jobba mer intensivt med dessa frågor, söger Valbona Shala.

Även Valbona Shala har klart för sig vilka som ska få pengarna:

– Den största delen ska till Sockenföreningen i Siljansnäs. En del avpengarna ska också gå till Mama Asha Foundation. Det är en somalisk kvinna som arbetar för barnens och kvinnas rätt i det somaliska samhället.

Övriga nominerade var Olle Davidsson, Borlänge, Tin Gumuns, Vikarbyn, Karl Tövåsens fäbod och SohrabFadai, Borlänge.