Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Susanna Kallur invald i unikt sällskap – får sällskap av tung trio

Fyra nya ledamöter har valts in i Svenska Idrottsakademin.
Johan Olsson, Daniel Alfredsson, Lisa Nordén – och förra häckstjärnan Susanna Kallur.
Hon tar därmed plats i ett unikt sällskap av svenska idrottsprofiler.

Svenska Idrottsakademin grundades 1999 inför starten av Idrottsgalan, och ledamöterna är framstående svenska idrottsprofiler som ska utgöra basen för de priser som delas ut på galan.

Bland tidigare ledamöter märks mäktiga namn som Ingemar Stenmark, Annika Sörenstam och Jan-Ove Waldner. Nu får de alltså sällskap av en meriterad kvartett i form av häcklöparen Sanna Kallur, NHL-stjärnan Daniel Alfredsson, Sveriges bästa triathlet Lisa Nordén, och skidstjärnan Johan Olsson.

– Jag är främst stolt över att bli invald i en akademi bestående av så framgångsrika idrottare. När jag fick priset som Årets manlige idrottare på Idrottsgalan 2016 var det bland de utmärkelser som jag värdesätter högst i min karriär. Så att få möjligheten att vara med och påverka vilka framtida pristagare blir ser jag som ett stort förtroende, säger Olsson, som blir ledamot 330, i en kommentar.

Idrottsgalan hålls nästa gång den 15 januari i Globen i Stockholm.

LÄS OCKSÅ

Babylyckan – nästa Kallur har landat: "Tittut, Stellan är här!"

Sanna Kallur släpper inte friidrotten – här är nya jobbet: "Helt för nöje"

Susanna Kallur lägger ner sin häckkarriär