Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superavtal ger guldregn för SHL-klubbarna – men skapar gigantisk klyfta till Hockeyallsvenskan

SHL-klubbarna kommer få ett guldkantat nytt tv-kontrakt värt 45 miljoner kronor årligen, enligt Sportbladet.
Det är tjugo gånger mer än de Hockeyallsvenska klubbarna.
– Det är en efterfrågan på en marknad som styr avtalet, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren, via mejl till Sportbladet.

Annons

Sportbladet drar alltså fram siffrorna om de nya tv-avtalen. De bekräftas inte av Jörgen Lindgren, men om de stämmer kommer SHL-klubbarna att kunna gnida händerna framöver.

Avtalet ger nämligen 42–48 miljoner kronor (beroende på hur mycket ligan själv väljer att satsa centralt) från 2018, till skillnad mot dagens 29.

Det ställs mot siffrorna för Allsvenskan. De kommer att få 2,3 miljoner vardera, vilket ändå är en ökning med 500 000 jämfört med nu.

Sportbladet har bara fått intervjua SHL:s vd Jörgen Lindgren via mejl.

– För SHL innebär avtalet ett kvitto på att SHL har ett högt attraktionsvärde, samt att det ger oss en stabil plattform att bygga och utveckla SHL och svensk elithockey vidare, säger han till dem då.

Han dementerar att SHL skulle bli en stängd liga och hänvisar till utbud och efterfrågan när han får frågan om det verkligen är en rättvis fördelning.

– Utifrån det så är det dessa rättighetsköpare som avgör vad dom är villiga att betala för en rättighet (baserat på värdering samt priset som rättighetsinnehavaren begär), säger han.