Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundling fortfarande sjuk – missar VM-genrepet: "Inte viktigt att tävla"

Varken Oskar Svensson, Ebba Andersson eller Jonna Sundling kommer till start i helgens VM-genrep.
– Sundling har ju varit krasslig och är inte ordentligt igång än och därför kommer hon inte att åka i helgen, säger förbundskapten Rikard Grip till Radiosporten.

Oskar Svensson kommer inte att tävla i VM-genrepet i Otepää i helgen. Det kommer inte heller Ebba Andersson, som fick en VM-plats efter att hon gjort succé i JVM i Utah, USA.

– Ebba Andersson och Oskar Svensson är fullt igång med träning igen. Men de vill fortsatt prioritera träning och förberedelse inför VM på hemmaplan och åker därför inte till helgens världscuptävlingar i Otepää, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

En som inte heller kommer tävla är Jonna Sundling. Hon blev sjuk under höghöjdslägret i italienska Seiser Alm och tvingades avbryta lägret och åka hem.

– Men jag ser fortfarande möjligheterna som väldigt goda att kunna vara med och prestera. Men just nu är det inte viktigt att tävla utan att komma igång och se hur mycket den här infektionen har påverkat henne. Det är det som påverkar hennes status och hennes VM-förberedelse allra mest, säger Grip till Radiosporten.

Senast Jonna Sundling tävlade var när hon tog SM-guld i Söderhamn.

VM i Lahti börjar på onsdag.

Läs mer: Sjuk Jonna Sundling går kamp mot klockan – osäker inför VM-genrepet: "Dag för dag"

Läs mer: Ebba Andersson febersjuk efter JVM – kan missa förlägret: "Tränar inte"