Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé på hemmaplan för Dalarnas skidåkare

Helgens Intersport Cup och Scandic Cup i Falun slutade med stor succé för dalaåkarna.
Dalarna tog bland annat hem söndagens avslutande distriktsstafett på såväl dam- som herrsidan.

En som stortrivdes på Lugnet var Umeås Linn Sömskar som tog en trippel i Intersport Cup, D20-21. Hon vann den inledande sprinten, 5-kilometersloppet och jaktstarten. Av dalaåkarna i klassen gick det bäst för Maja Dahlqvist, Falun Borlänge, som slutade trea i sprinten.

I H20-21 tog sig Simon Andersson upp på pallen två gånger. Han segrade i 10-kilometersloppet och slutade trea i jaktstarten. I sprinten slutade IK Jarls Rättviks Emil Johansson tvåa efter segrande Johan Häggström, Piteå.

Dalarna tog flera pallplatser även i Scandic Cup. Segrar blev det för Hugo Jacobsson, Falun Borlänge (sprint H19-20), Jonas Eriksson, Falun Borlänge (10 km, H19-20) och Moa Olsson, Falun Borlänge (sprint, D19-20). Dessutom blev det andraplatser för Moa Olsson (5 km, D19-20), Katrin Sjödén, Älvdalen (sprint D17-18) och Källbottens Alexander Karlsson (10 km, H19-20).

Dalarna vann även söndagens avslutande distriktsstafetter. I damlaget var det Amelia Furunäs, Johanna Andersson och Moa Olsson som fixade segern medan Jonas Eriksson, Martin Johansson och Hugo Jacobsson ingick i det segrande herrlaget.