Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé på hemmaplan för Dalarnas skidåkare

Helgens Intersport Cup och Scandic Cup i Falun slutade med stor succé för dalaåkarna.
Dalarna tog bland annat hem söndagens avslutande distriktsstafett på såväl dam- som herrsidan.

Annons

En som stortrivdes på Lugnet var Umeås Linn Sömskar som tog en trippel i Intersport Cup, D20-21. Hon vann den inledande sprinten, 5-kilometersloppet och jaktstarten. Av dalaåkarna i klassen gick det bäst för Maja Dahlqvist, Falun Borlänge, som slutade trea i sprinten.

I H20-21 tog sig Simon Andersson upp på pallen två gånger. Han segrade i 10-kilometersloppet och slutade trea i jaktstarten. I sprinten slutade IK Jarls Rättviks Emil Johansson tvåa efter segrande Johan Häggström, Piteå.

Dalarna tog flera pallplatser även i Scandic Cup. Segrar blev det för Hugo Jacobsson, Falun Borlänge (sprint H19-20), Jonas Eriksson, Falun Borlänge (10 km, H19-20) och Moa Olsson, Falun Borlänge (sprint, D19-20). Dessutom blev det andraplatser för Moa Olsson (5 km, D19-20), Katrin Sjödén, Älvdalen (sprint D17-18) och Källbottens Alexander Karlsson (10 km, H19-20).

Dalarna vann även söndagens avslutande distriktsstafetter. I damlaget var det Amelia Furunäs, Johanna Andersson och Moa Olsson som fixade segern medan Jonas Eriksson, Martin Johansson och Hugo Jacobsson ingick i det segrande herrlaget.