Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stridigheterna trappas upp i Elfenbenskusten

Revolten, som pågått sedan i fredags, har trappats upp. Soldater har tagit sig in på Elfenbenskustens försvarsdepartement och högkvarteret i landets ekonomiska huvudstad Abidjan.

Skottlossning förekommer i flera av landets städer. Missnöjda soldater tog kontroll över staden Bouaké i fredags. De kräver bland annat högre löner. Under lördagen spred sig revolten till Abidjan, där presidentens residens och parlamentet ligger.

– Det avlossas många skott i luften inuti försvarsdepartementet, säger en diplomatkälla till nyhetsbyrån Reuters.

Efter att president Alassane Ouattara meddelade i ett tv-uttalande att en överenskommelse med de revolterande soldaterna besköts den byggnad där försvarsminister Alain-Richard Donwahi just avslutat förhandlingarna med dem, skriver aftonbladet.se.

Soldater stormade in i byggnaden och därefter följde vad som föreföll vara ett gisslandrama. Enligt uppgifter ska ministern och hans delegation släppts senare under kvällen och de lyckades lämna staden med flyg.