Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stridigheterna trappas upp i Elfenbenskusten

Revolten, som pågått sedan i fredags, har trappats upp. Soldater har tagit sig in på Elfenbenskustens försvarsdepartement och högkvarteret i landets ekonomiska huvudstad Abidjan.

Annons

Skottlossning förekommer i flera av landets städer. Missnöjda soldater tog kontroll över staden Bouaké i fredags. De kräver bland annat högre löner. Under lördagen spred sig revolten till Abidjan, där presidentens residens och parlamentet ligger.

– Det avlossas många skott i luften inuti försvarsdepartementet, säger en diplomatkälla till nyhetsbyrån Reuters.

Efter att president Alassane Ouattara meddelade i ett tv-uttalande att en överenskommelse med de revolterande soldaterna besköts den byggnad där försvarsminister Alain-Richard Donwahi just avslutat förhandlingarna med dem, skriver aftonbladet.se.

Soldater stormade in i byggnaden och därefter följde vad som föreföll vara ett gisslandrama. Enligt uppgifter ska ministern och hans delegation släppts senare under kvällen och de lyckades lämna staden med flyg.