Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålande fiskepremiär med ärtsoppa i Övre Hedtjärn

Lördagens fiskepremiär blev något av en succé i Övre Hedtjärn, Grangärde. 120 vuxna deltagare och många barn njöt av fiske, sol och ärtsoppa. Och för några är detta en en hel fiskehelg med camping i husvagn.

Starskottet gick klockan åtta, men redan klockan sju stod ett antal entusiaster och stampade när kassören för Grangärde Fiske, Ingegerd Höök, kom till tjärnen.

– Sedan fylldes det snabbt på med folk och det blev en fantastisk dag i solen. Vid åttatiden var det minus åtta, och sedan satt vi plötsligt i plus tio grader och fiskade.

Ingegerd och styrelsen med ordförande Anders Höök i spetsen bjöd på ärtsoppa.

– Det var nog 35-40 liter ärtsoppa som gick åt och mängder av kaffe, berättar Ingegerd.

I Övre Hedtjärn är de inplanterade arterna röding och regnbåge och väger från ett halvt till 1,5 kilo.

– En deltagare drog upp tre fiskar som vägde 1,5 kilo vardera, berättar Ingegerd.

Föreningen Grangärde Fiske har runt 500 medlemmar och igår befann sig 120 fiskeentusiaster och många barn på isen.

– Alla åldrar var representerade - från barn till de äldsta som är uppåt 85 år, berättar Ingegerd. Och många fiskade fortfarande vid 18-tiden då det blivit mörkt.

Men fiskepremiären tog inte slut där. Ett tiotal husvagnar fanns på plats och tidigt på söndagsmorgonen var camparna uppe med sina fiskespön igen. Och en söndagslunch på grillad röding är väl minst lika bra som ärtsoppa.