Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort bråk i Västerås – flera knivskurna förda till sjukhus

Vid 17.30 på måndagen larmades polisen till ett bråk i Västerås. Minst sex personer ska ha varit inblandade. "De har slagits ordentligt", säger polisen.

Vid klockan 20 sände vi live med en reporter på plats. Se reprisen här:

Minst sex personer har varit inblandade i ett slagsmål utomhus på Munkbovägen på industriområdet på Saltängen i Västerås vid 17-tiden på måndagskvällen.

– De har slagits ordentligt, säger Mikael Lindgren, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Polisen har kommit med varierande uppgifter under kvällen – till och från har det varit oklart hur många som var inblandade och skadade. Enligt de senaste uppgifterna har två män och en kvinna blivit knivskurna. En av männen har huggits i ryggen. Ytterligare en man och en kvinna har misshandlats och är skadade. Möjligtvis har en sjätte person skadats.

– En man är allvarligt skadad, men det ska inte vara livshotande, säger Mikael Lindgren.

Bland annat ska en kniv och ett järnrör ha använts som vapen. Polisen lämnar inga uppgifter om vad som kan ha orsakat bråket.

– Varför de bråkat vet vi inte. Det får utredningen visa, säger Mikael Lindgren.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. Senare hölls förhör med de inblandade på sjukhuset.

Efter förhören greps tre personer misstänkta för två fall av grov misshandel och ett försök till dråp. De gripna är en man i 20-årsåldern, en kvinna i 20-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern.

– Det är uppgifter som kommit fram i förhören som gjort att de gripits, säger Mikael Lindgren.

Sent på måndagskvällen vårdas de misstänkta fortfarande på sjukhus. Kontakt ska tas med en åklagare för att anhålla personerna.

De sex personerna ska inte vara kända av polisen sedan tidigare.