Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormkaos i USA med åskväder och tornador – se bilderna från förödelsen

Kraftigt åskväder med tornador skapade förödelse i onsdags när det drog in över delar av USA för andra dagen i rad.
Minst tre personer dödades och många skadades allvarligt när väderkaoset nådde Illinois och Missouri.

Annons

Ett trettiotal tornador drog igenom delar av Iowa, Missouri, Illinois, Indiana och Tennessee på tisdagen. Även Kentucky och West Virginia drabbades av ovädret på onsdagen, uppger CNN.

Countrystjärnan Carrie Underwood som bor i Tennesee var en av de som vaknade av att stormen slitit sönder hennes hem.

– Vaknade av tornado, sirener och hagel ... vår skorsten är närvarande på vår uppfart ... trästockar överallt ... känns som hemma, skriver hon på Twitter.

Ett dussintal bilar ska ha blåst av vägen i Missouris nära Perryville. I området förstördes mer än 100 hem som inte längre går att bo, uppger Fox2Now.

Minst en person ska ha dött vid vägen när en tornado drog med sig skrotbilar från en tipp.

– Denna tromb plockade upp cirka 15 till 20 av dessa gamla bilar, lyfte upp dem, blåste ut dem ur bilskroten och ut över länsvägen, sade Al Nothum, på polisen i Missouri, till CNN.

– Hårda och tragiska nyheten i kväll om Perryville där det bekräftas rapporter om att en tornado dragit fram. Våra tankar och böner är med det omgivande samhället och de drabbade, säger Eric Greitens, guvernör i Missouri i ett uttalande.

Flera twitteranvändare har postat inlägg om förödelsen i spåren av stormen.