Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora nedskärningar väntar på Postnord efter brakförlust

Stora lönsamhetsproblem har drabbat brev- och paketleverantören Postnord. Framför allt är det brevvolymerna i Danmark som rasat.
Nu planerar företaget stora nedskärningar.

– Ett beslut har fattats om att införa en ny modell med en ekonomiskt hållbar produktion i framtiden, skriver Håkan Ericsson, postnords vd, i en kommentar.

Under fredagen kom Postnords bokslutsrapport. Den visar på att företaget gör en brakförlust på 1 012 miljoner kronor före skatt för fjärde kvartalet 2016. Omsättningen sjönk till 10 355 miljoner kronor.

Digitaliseringen i Danmark har lett till att brevvolymerna i landet har minskat drastiskt. Det har inneburit en minskning med 90 procent sedan 2016.

Nu ska företaget genomföra en omställning för att tackla den svackande ekonomin. Företaget väntas nu göra kraftiga nedskärningar i personalstyrkan.

– Vi måste också anpassa oss om vi ska kunna generera en god lönsamhet i vår växande och mycket strategiskt viktiga logistikbransch . Detta kommer att vara särskilt viktigt i konsumentledda segment, som drivs främst av den snabba tillväxten i e-handeln, skriver Håkan Ericsson, i en kommentar.