Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora förseningar i tågtrafiken efter växelfel i södra Sverige

Ett dygn framåt kommer det att råda kraftiga förseningar i tågtrafiken.
– Det är ett växelfel som inträffat i Arlöv. Olyckligtvis går mycket av tågtrafiken genom där, säger Denny Josefsson, pressansvarig på Trafikverket.

Förutom att pendeltågen mellan Malmö och Lund ställs in, så drabbas även SJ-tåg från Malmö mot både Stockholm och Göteborg av förseningar – i båda riktningarna.

– För att trafiken ska kunna flyta på något sånär så måste växelfelet lagas på natten. Det innebär att tågen kan börja rulla som vanligt igen tidigast i morgon bitti .

Det är både den södra och västra stambanan som påverkas. Det finns två spår i Arlöv, som ligger norr om Malmö, och det är det ena spåret som är ur funktion.

– Tågen som går fram och tillbaka på sträckan mellan Stockholm och Malmö kommer att vara en till två timmar försenade. Det kommer även att vara förseningar mellan Göteborg och Malmö, även om de inte blir fullt riktigt lika kraftiga.

Snabbtågsesenärerna kommer att få åka ersättningsbuss mellan Malmö och Hässleholm för att kunna fortsätta till Stockholm.

– Det gäller i båda riktningarna.