Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp för IK Juno i måstematchen: "Så stolt över laget"

Efter att IK Juno tappat 3–3 till förlust 3–5 i den första kvarsfinalen så var det skarpt läge inför fredagens andramöte i Köping. Där lyckades man inte riktigt komma upp i nivå – och förlorade med 0–5.

SM-äventyret är över för Juno efter förlust i Köping mot Team Mälarenergi.

–Jag var så nervös och det brukar jag inte vara, menar Arina Singeorzan som inte alls kom upp i den nivå hon visade hemma i Avesta i onsdagsmatchen.

– Nej vi hade ingen chans i den här matchen trots att vi fick den uppställning vi ville ha, säger Göran ” Kiben” Bergström.

Trots utfallet är han ändå är mer än nöjd med säsongen. Femton segrar och tre förluster blev det, plus en säkrad plats i Pingisligan nästa säsong. De åtta bästa lagen kommer att spela i Pingisligan när nu det bildas en ny uppdelning med en Superetta under Pingisligan.

Huda Mustafa var på gång med en eventuell seger mot Michaela Karlsson efter 2-1 i set men fick avbrytas då Sofia Westholm förlorade sin match mot Egle Stuckyte.

Arina Singeorzan spelar UGP finalen i Växjö på söndag medens övriga tar en välbehövlig vilopaus innan nästa säsong tar vid.

Efter uttåget uttryckte lagledare Sven–Inge Grönqvist sina känslor väldigt fint på föreningens FB–sida.

– Tyvärr, Mälarenergi var för bra ikväll men vi har gjort en kanonsäsong med 15 segrar på 18 matcher Jag är stolt över dessa tjejer och deras insats.

Kvartfinal (match två i bäst av tre) Team Mälarenergi BTK – IK Juno

S1: Michaela Karlsson – Arina Singeorzan: 3–0

Matchställning: 1–0

S2: Tianyue Ma – Sofia Westholm: 3–0

Matchställning: 2–0

S3: Egle Stuckyte – Huda Mustafa: 2–1

Matchställning: 3–0

S4: Tianyue Ma – Arina Singeorzan: 3–0

Matchställning: 4–0

S5: Michaela Karlsson – Huda Mustafa: 1–2

Matchställning: 4–0

S6: Egle Stuckyte – Sofia Westholm: 3–0

Matchställning: 5–0

Slutresultat: 5–0