Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stockholmspolisen: "Fem mord på kort tid slukar resurser"

Fem mord har inträffat på bara några dagar i Stockholm. Nu begärs fler resurser in för att klara av att bryta den stigande våldsspiralen.
– Vi ha tre som häktades för dubbelmordet I Hallonbergen idag, Men vi har inget genombrott i dubbelmordet i Kista, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen.

– Det är naturligtvis bekymmersamt att peroner skjuts ihjäl på offentlig plats. Det verkar finnas stor tillgång på vapen och man drar sig inte för att använda dem. Det slukar stora resurser för oss.

Tre häktades för dubbelmord

Under fredagen häktades tre män, 16, 20 och 21 år gamla, för morden i Hallonbergen. De misstänks ha trängt sig in i en lägenhet och knivmördat en kvinna, sedan ska de ha dödat den flyende maken ute på gatan.

– Det är inget att himla om att vi lägger ner mycket tid på att försöka lösa de här grova våldsbrottet. Mord är det grövsta brottet vi har i brottsbalken och vi måste ta oss an dem.

Två sköts i bil

Polisen har ännu inte lyckats gripa någon misstänkt för mordet i Kista på onsdagen. Två personer hittades då skjutna i huvudet i en parkerad bil.

– Det har inte gjorts något genombrott kring dubbelmordet i Kista. Det arbetas med fallet men det är i nuläget inte aktuellet med några gripanden.

Under de första månaderna på året har flera skjutningar inträffat i Stockholmsområdet.

– Det går inte att bortse från riskerna det innebär för tredje man, även om man inte ska överdriva dem. Det orsakar mycket onödigt lidande för anhöriga, för släkt och för vänner.

Begär mer resurser

Polisen ska nu begära in mer resurser för att klara av att hantera det stora antalet mord på kort tid i Stoockholmsregionen.

– Vi har i Stockholm generellet sett gott om resurser, Men eftersom det har skett så pass mycket på kort tid kommer vi att begära in extra resurser. Vi kan normalt sett hantera mycet samtidigt men nu rör det sig trots allt om två dubbelmord.

Läs också:

Sköts vid dubbelmordet i Kista – hade "ledande roll i kriminellt gäng"

Två män sköts till döds i bil i Kista – stort polispådrag under natten

Dubbelmorden i Hallonbergen kan ha haft koppling till sprängd knarkfabrik

Polisskott utreds efter morden i Hallonbergen

Två döda och fyra gripna i Stockholm: "Polisen avlossade skott"