Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnkusken lockar vuxna till travskolor

På torsdagen sändes första avsnittet av Stjärnkusken.
Genom tv-succén, som sändes första gången under sommaren 2015, har anmälningarna till vuxenkurserna på landets travskolor ökat med 575 procent.

Annons

En av travskolorna som märkt av ett ökat intresse och är redo att ta emot alla som vill lära sig köra travhäst är den på Rommetravet.

– Det märks att intresset har ökat och Stjärnkusken bidrar till det, säger Sara Blomqvist, som är travskoleansvarig på Romme.

Vad är det då som lockar?

– Det är vuxna som varit på travtävlingar och vill få en bättre insyn i sporten, menar Sara Blomqvist.

Vecka 10 blir det en prova-på-kurs för ungdomar och vuxna som är indelad i sju tvåtimmarslektioner.

– Vi har fyra ponnyer och två stora varmblodstravare på travskolan som väntar på nya hästbitna elever.

– De är säkra, lugna och pålitliga skolhästar som kan sitt jobb, säger Sara Blomqvist.

Travskolan lånar ut hjälm, skyddsväst och körglasögon.

Eleverna kommer att få köra såväl ponny som stor travhäst i rockard (vagn) och så kallad tandemsulky. Om eleven bedöms mogen blir det även en tur själv i sulkett.

FAKTA: Stjärnkusken

Stjärnkuskenär en tävling i sex avsnitt där sju kända personer ska försöka bli travkusk. Varje vecka elimineras en av de tävlande.

Deltagare är Erica Johansson, RunarSögaard, Regina Lund, Saga Scott, Simon Zion, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren ochCecilia "Amazon" Benjaminsson.

Första programmet visades i TV4 i torsdags (26 januari).