Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan ringde hundra spelare – för att uppmuntra till VM-bojkott

USA:s lagkapten Meghan Duggan har personligen ringt upp hundra spelare för att be dem tacka nej till att spela för USA i VM som inleds om drygt två veckor.
Det, för att det amerikanska ishockeyförbundet inte ska kunna skicka ett annat lag till mästerskapet, då den uttagna truppen valt att strejka för rättvisa löner.

I onsdags meddelande USA:s landslag att man inte tänker spela hemma-VM i Plymouth, Michigan, om inte ishockeyförbundet tillmötesgår spelarnas krav på jämlikare löner och rättvisare stöd. Kontraktsförhandlingarna har pågått i i 14 månader, men det amerikanska ishockeyförbundet har ännu inte gått med på spelarnas förslag.

På torsdagen svarade förbundet istället att man kommer skicka ett annat lag att representera USA i mästerskapet.

Sedan dess har USA:s lagkapten Meghan Duggan ringt runt till hundra spelare som ingår i landslagsprogrammet för att be dessa tacka nej till spel för de dubbla regerande världsmästarna. För ESPN berättar den assisterande lagkapten Monique Lamoureux-Morando, att förbundet troligtvis inte kommer få ihop något lag till VM – om inte villkoren plötsligt förändras.

– Vi tror inte de kommer få tag i några spelare. Vi har hjälpt spelarna förstå att det vi gör nu gör vi för kommande generationer, säger Monique Lamoureux-Morando till ESPN, som även har pratat med talespersonen för USA:s ishockeyförbund, Dave Fischer.

– Vår förhoppning är att de spelare vi tagit ut till VM är de som också kommer representera vårt landslag i VM. Vår önskan är att lösa detta, säger Fischer.

Det största målet för de amerikanska spelarna är OS i Pyeongchang om mindre än ett år. Som det ser ut i dagsläget ska spelarna få 760 000 kronor under ett år för att förbereda sig, samt ett träningsläger som sträcker sig över sex månader, enligt SVT Sport.

Läs mer: Landslagsstjärnan om USA:s bojkott: "Stort av dem"

Läs mer: Tre Kronor får miljoner i medaljbonus – Damkronorna noll: "Rent ut sagt förjävligt"