Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nilsson missar VM-final efter fall på upploppet

Det blir ingen VM-final i sprint för Stina Nilsson.
Hon slogs nämligen ut i sin semifinal efter att hon föll precis innan upploppet.
Däremot tog sig både Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter vidare till final.

Stina Nillson och Hanna Falk tog båda plats i den första semifinalen. Den klart tuffaste av de två semifinalerna. Förutom de två svenskorna fanns även Sophie Caldwell, Maiken Capsersen Falla, Kikkan Randall och Natalia Matvejeva i den första av två semifinaler.

Caspersen Falla och Matvejeva tog täten utan från stadion med Falk och Nilsson tätt bakom. Hanna Falk var den svenska som var bäst med från början av semifinalen och var med i rygg bakom ledande Falla in till den sista stigningen medan Stina Nilsson var femma. Då la Nilsson i en högre växel och avancerade upp genom fältet och var trea in i utförsåkningen medan Falk föll tillbaka till en sjätteplats.

I rygg på Matvejeva kunde Nilsson attackera på väg in på upploppet och var uppe på en andraplats bakom Caspersen Fall, men där tog det abrupt slut när Stina föll i tät duell med ryskan Matvejeva och drömen om en medalj gick i kras.

– Svårt att analysera så tätt inpå. Jag var inte tillräckligt bra i starten men kroppen kändes bra. Ska försöka smälta detta, säger Nilsson i Radiosporten.

För Hanna Falk blev det desto gladare då hon säkrade en plats i finalen.

Ida Ingemarsdotters semifinal var på paperet lättare än den första då hon gjorde upp med Mari Laukkanen, Jessica Diggins, Julia Belorukova, Heidi Weng och Hanna Kolb.

Ingemarsdotter var allra längst fram i utförsåkningen in på stadion och upploppet men passerades kort innan upploppet av Heidi Weng. Ingemarsdotter fick se sig passerad av Jessica Diggins också, men passerade samtidigt Weng och gör därmed Hanna Falk sällskap i finalen.