Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nilsson manade på tävlande ungdomar

Västerdala ski tour är lite som Tour de ski fast i miniatyr, yngre skidåkare, men liknande upplägg.
Ungdomarna fick till och med en hälsning från Tour de ski-trean i år, Stina Nilsson.

Annons

Tre tävlingar på lika många dagar blev det för ungdomarna som deltog i Västerdala Ski Tour som inleddes i Malung i fredags. Stina Nilsson kom inte till start denna gång men skickade ändå en hälsning till skidåkarna om att det är viktigt att ha kul och samtidigt som hon önskade alla åkare lycka till.

"Stort lycka till, ha så kul ni bara kan"

Touren inleddes i Malung med en sprint och fortsatte sedan med ett klassiskt distanslopp i Lima som sedan följdes upp med en jaktstart på Sälen IF:s skidstadion. Det verkar som att just tour-upplägget var något som många av skidungdomarna gillade. Louise Wallin från Mora är bara en av många som vill ha mer av den här tävlingsformen.

Trots konkurrens med ICA cup i Bollnäs och JSM i Kalix kom en hel del ungdomar till start. Bland annat Kajsa Heikki från Sälens IF som fick vinna på hemmaplan. Från arrangörshåll är man nöjd med den tredje upplagan av tävlingen trots att antalet anmälningar inte kom upp i samma nivå som tidigare år.

- Vi har kört in ett bra koncept och hoppas på färre krockar nästa år, kul att det var sådan spridning på åkarna, allt ifrån Hudiksvall i norr till en hel del värmlänningar och en rad olika dalaklubbar, säger Fredrik Heiki.