Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nilsson laddar inför VM – här är planen som tagit henne till toppen: "Får argumentera för min sak"

På torsdag är det dags för VM-sprinten i Lahti.
Stina Nilsson har laddat upp i italienska Seiser Alm och Malungtjejen ska förhoppningsvis lyckas vara bäst när det gäller.
– När jag är i form kommer rätt beslut utan att jag ens behöver tänka, förklarar hon för SVT Sport.

Annons

Stina Nilsson älskar att vinna. Men det är en drivkraft inte är helt enkel att hantera.

– Jag har ju en riktig vinnarskalle innerst inne som ibland kan vara lite väl stark. Därför är det bra att jag har hjälp av en mentaltränare som får mig att fokusera på viktigare saker än själva placeringssiffran, utan istället på vägen dit, vad jag vill uppnå med min skidåkning och så får resultatet bli en konsekvens av det, berättar Stina Nilsson för SVT Sport.

23-åringen har hittat ett sätt att göra "vägen dit" så effektiv som möjligt, ett upplägg hon trivs bra med.

– Jag älskar resan man gör: Jag älskar uppstarten i maj varje år, att starta från en viss nivå och att under hela sommaren få träna upp sig. Att få gå en väg som jag själv tror på, att se små förbättringar varje dag. Det är det som driver mig till att älska skidor, säger Stina Nilsson och förklarar hur och hennes tränare Ola Morten Iversens samarbete ser ut.

– Jag lägger en plan och så diskuterar vi igenom planen och oftast är vi eniga. Och sedan kan han utmana mig och ställa tuffa frågor så jag får argumentera för min sak. Det är väldigt bra för mig också, för om jag inte har tillräckligt bra argument så finns ju ingen anledning att köra det passet.

Läs mer: Stina Nilssons VM-plan klar – kör alla lopp: "Inte många som skulle sagt ja till ett sådant upplägg"

Läs mer: Glädjebeskedet: Stina Nilsson tog hem sprintsegern i VM-genrepet