Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nilsson jagar totalseger i sprintcupen: "Kommer kämpa hela vägen"

I helgen avslutas världscupen genom en minitour i Quebec, Kanada.
Stina Nilsson har en teoretisk chans att ta hem den totala sprintcupen, som avgörs på fredag.
– Hon kommer att kämpa hela vägen, även om det blir tufft, säger förbundskapten Rikard Grip till Skidzonen.

I morgon, fredag, körs världscupens sista sprint. Det skiljer endast 42 poäng mellan sprintcupsledaren Maiken Caspersen Falla och tvåan Stina Nilsson. Därmed avgörs allting under morgondagens tävling.

I vanliga fall i världscupen belönas loppets vinnare med 100 poäng, men i helgens minitour får vinnaren endast 50. På fredag kommer tvåan få 46 poäng och trean 43. Fyran får 40, femman 37 och så vidare hela vägen ner till 30:e plats, som får ett poäng.

– Stina har teoretiskt chansen att vinna den totala sprintcupen och kommer att kämpa hela vägen, även om det blir tufft, säger förbundskapten Rikard Grip till Skidzonen.

Förutom fredagens sprint körs på lördagen masstart i klassisk stil över tio, respektive 15 kilometer och på söndagen avslutas touren med jaktstart i fristil.

– Efter en lång och väldigt bra världscupsäsong med 29 pallplatser hittills, laddar vi nu för avslutningen. Det är ett motiverat gäng som verkligen vill avsluta året på ett riktigt bra sätt, berättar Rikard Grip.

Läs mer: Stina Nilssons revansch efter VM-kraschen – vann stort i världscupen: "Lysande"

Totalställningen i sprintcupen:

1. Maiken Caspersen Falla, 512

2. Stina Nilsson, 470

3. Hanna Falk, 316