Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stigande småhuspriser – men här har priserna sjunkit

De senaste tre månaderna steg priserna på småhus i Sverige med nio procent jämfört med samma period förra året. I Dalarna handlar det om en ökning med tolv procent. Men om man jämför med den tidigare mätperioden står priserna stilla i länet.

I ungefär hälften av alla län har har priserna på småhus stigit under perioden november 2016-januari 2017, om man jämför med den tidigare tremånadersperioden augusti-oktober 2016. Men i Dalarna har priserna varit ganska så oförändrade sedan senaste mätperioden, då förändringen i medelpriset är noll procent.

Om man däremot jämför med samma period förra året så har priserna i Dalarna stigit med tolv procent. Under senaste tremånadersperioden var medelpriset för småhus i Dalarna 1 785 000 kronor.

När det gäller de två största städerna i länet, Falun och Borlänge, ser det lite olika ut. I Falun har priserna på småhus under senaste tremånadersperioden stigit med fem procent om man jämför med samma period förra året. I Borlänge däremot har priserna minskat med en procent.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android