Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stigande småhuspriser – men här har priserna sjunkit

De senaste tre månaderna steg priserna på småhus i Sverige med nio procent jämfört med samma period förra året. I Dalarna handlar det om en ökning med tolv procent. Men om man jämför med den tidigare mätperioden står priserna stilla i länet.

Annons

I ungefär hälften av alla län har har priserna på småhus stigit under perioden november 2016-januari 2017, om man jämför med den tidigare tremånadersperioden augusti-oktober 2016. Men i Dalarna har priserna varit ganska så oförändrade sedan senaste mätperioden, då förändringen i medelpriset är noll procent.

Om man däremot jämför med samma period förra året så har priserna i Dalarna stigit med tolv procent. Under senaste tremånadersperioden var medelpriset för småhus i Dalarna 1 785 000 kronor.

När det gäller de två största städerna i länet, Falun och Borlänge, ser det lite olika ut. I Falun har priserna på småhus under senaste tremånadersperioden stigit med fem procent om man jämför med samma period förra året. I Borlänge däremot har priserna minskat med en procent.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android