Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sten kastades mot polisen och butiksägare misshandlades vid upplopp i Rinkeby

Polisen utsattes två gånger för stenkastning i Stockholmsförorten Rinkeby på måndagskvällen. Varningsskott avlossades av polisen under oroligheterna, som blossat upp efter att en efterlyst person frihetsberövats vid 20-tiden.

Bilar brann, butiker plundrades och polisen utsattes för stenkastning i Rinkeby under måndagen, uppger flera medier. En polis ska ha träffats i armen av en sten och det var då som varningsskott avlossades. Skadeläget för polisen som träffades av stenen var under natten okänt.

Expressen skriver att uppemot 30 ungdomar ska ha deltagit i stenkastningen och att de också spärrade en väg för att brandkåren inte skulle kunna ta sig fram. DN uppger att antalet ungdomar på platsen var kring 50.

Efter beslut från polisen ställdes busstrafiken in i området strax före klockan 22.

Vid midnatt uppgav polisen att stämningen lugnat ned sig och att ordningen återigen var återställd. Två fall av misshandel har inrapporterats. En av de misshandlade personerna är en butiksägare vars butik utsattes för plundring. Både butiksägaren och den andra personen som misshandlats ska ha tagit sig till sjukhus på egen hand, uppger DN.