Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSAB sponsrade Trumps installation – skänkte 10 000 dollar

När Donald Trump installerades som ny president så sponsrade SSAB ceremonin med 10 000 dollar, motsvarande cirka 90 000 kronor. Det rapporterar Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet var målet med sponsringen att gynna stora infrastrukturprojekt i USA. SSAB menar att sponsringen inte innebär något politiskt ställningstagande, utan att man ville främja SSAB:s roll i framtida infrastrukturprojekt.

SSAB:s kommunikationschef Viktoria Karsberg skriver följande kommentar i ett mejl till Aftonbladet:

”SSAB Americas intar inga politiska ståndpunkter, men bolaget är engagerat i frågor som är viktiga för stålindustrin. Där ingår handelspolitik, skattereformer, regeländringar och infrastruktursatsningar.”

Läs också: Glädjebeskedet: Bättre än väntat för SSAB – aktien rusar

Men Mats Karlsson, direktör för Utrikespolitiska institutet och USA-expert, är kritisk till att bolag skänker pengar till folkvalda beslutsfattare.

– Det kan inte ligga i svenska företags intressen att sponsra den globala politik som Trump för, säger han till Aftonbladet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android