Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck i laguppställning trots brottsmisstankar

Lindbäcks manager till sportbladet: "Om allt går enligt planerna sitter vi på flyget på lördag"

Annons
Antonio Lindbäck.

Antonio Lindbäck sitter just nu anhållen i Borlänge, men enligt managern Mattias Fahlström, har han ännu inte gjort några strykningar i tävlingskalendern, rapporterar sportbladet.

Släpps han på fri fot räknar han med att köra två tävlingar i Polen under helgen.

– Om allt går enligt planerna sitter vi på flyget på lördag morgon, säger managern Mattias Fahlström, till sportbladet.

Läs mer:

Lindbäck förnekar anklagelserna

Eventuell häktningsbegäran kommer att göras av åklagaren på fredag senast klockan tolv. Om detta inte görs kommer Lindbäck att försättas på fri fot och kommer således att kunna köra Speedway Best Pairs på Stadion Miejski i Polska Ostrow på lördag och ligamatchen med Grudziadz på söndag.

Läs mer: Lindbäcks advokat kritisk till polisens agerande.

Enligt Mattias Fahlström, Lindbäcks manager, är han redan inskriven i laguppställningen.

– Klubben och Best Pairs-laget är informerade och vet förutsättningarna, men vi har inte lämnat återbud eftersom vi inte vet vad som händer. Ingen, varken sponsorer, klubben (Indianerna) eller vi i teamet, ursäktar en sådan här sak, om han blir dömd. Samtidigt måste vi förhålla oss till att han, som åklagaren säger, bara är skäligen misstänkt och kan bli släppt torsdag-fredag. Då åker vi i väg och tävlar lördag-söndag, säger Mattias Fahlström till Sportbladet.

Läs mer: Därför greps Lindbäck

Enligt Sportbladet ser Svemo, det svenska motorcykelförbundet, gärna att Antonio Lindbäck avstår från helgens tävlingar, men kan inte stoppa honom.

– Om det vore förbunds- eller landslagsuppdrag skulle han inte köra, är min bedömning. Oavsett utgång påverkas han mentalt av det här, säger förbundsordföranden Håkan Leeman.

Antonio Lindbäcks manager avböjer kommentarer till AT i nuläget

Annons