Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Tuna-Säter gjorde en hemlig resa till Lasse Åbergs Disneymuseum

Annons

INSÄNT: SPF Tuna-Säter har gjort en hemlig resa där slutmålet var Lasse Åbergs museum i Bålsta.

Resan inleddes med att passagerarna fick gissa dagens resmål. Ledtråden var att man skulle komma till en känd Pigg och vital 90-åring. Dagens första stopp blev i Sala för kaffe innan resan fortsatte mot Lasse Åbergs museum i Bålsta. Här väntade vår guide på oss och vi fick höra hur museet kom till i och med att Lasse Åberg blivit en samlare av Musse Pigg föremål. Han skulle ”bara” ha Musse Pigg som förebild för att göra egna produktioner av Musse.

Lasse blev en totalt hängiven Mussesamlare och till slut svämmade alla Musseföremål över och han behövde ha en lokal för sina samlarsaker. Det blev en gammal 1800-tals ladugård som genomgått en renovering och är världens enda konst- serie- och leksaksmuseum. Här finns konst och historia från starten av serietidningarna, konst av olika kända serietecknare samt föremål av olika material och storlek, allt med anknytning till Musse, hans vänner och andra kända seriefigurer.

För den som ville prova på fanns det också en Trazankoja. I ett besök i Stig-Helmer rummet kunde vi se rekvisita från filmerna om nörden Stig-Helmer och där fanns också guldbaggen som Lasse Åberg vunnit för en av sina filmer.

Efter guidningen blev det dags för lunch och så följde en stund för egen tid i museet innan resan hem påbörjades. Väl tillbaka i Romme hade det slutat regna och både chaufför och reseledare avtackades med varma applåder efter en mycket väl genomförd och intressant hemlig resa.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips