Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Seniorerna Avesta på besök i Siljansbygden

Annons

INSÄNT: SPF Avesta har precis som många andra föreningar denna tid på året genomfört en hemlig resa.

SPF Avesta åkte ut på årets hemliga resa i soligt väder. Många vilda gissningar över resmål florerade och bussen Beda gjorde lite kringelikrokar vilket förvillade.

Leksand var målet och endast två personer prickade rätt vilket belönades. M/S Gustaf Vasa väntade vid kajen och alla äntrade salongen innan ångbåten stävade ut mot Siljan. Kaptenen berättade lite historia och vad som syntes efter stränderna. Så mycket vackert det finns att vila ögonen på i vårt vackra Dalarna.

Nästa stopp var var Hildasholm där man möttes på trappen av tre guider som berättade den spännande historien om familjen Munthe. En av guiderna hade också träffat sonen Malcolm i levande livet. Det var en mycket kreativ familj som gjorde egna figurer och attribut till teaterföreställningar.

Huset uppfördes i början av 1900-talet vid Siljan och var sommarhus till familjen. Mestadels var det fru Hilda som bodde där med barnen. Många moderniteter vid den tiden finns i huset. Här finns mycket konst och konsthantverk att se och är välbevarat. Ett litet kyrkokapell inrymdes också i huset. Alla som ville gick sedan runt i den stora naturparken med ett 10-tal fantasifulla trädgårdsrum.

Dagens sista stopp var vid fabriken för Leksandsbröd.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips