Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF:s förbundsmästerskap i golf avgjordes på två dalabanor

Säters GK och Dalsjö GK arrangerade SPF:s förbundsmästerskap i golf för damer och herrar 60-70- och 80-år, klass A och B, tillsammans med SPF-föreningarna i Säter och Borlänge.

INSÄNT. Tävlingen genomfördes den 15-16 augusti. Hälften av de 143 deltagarna spelade på Dalsjö ena dagen och Säter den andra och tvärtom.

Dalaspelarna visade god klass och tog hem tre nettosegrar genom Gusten Åberg, FBGK, i H80A, Roine Grönlund, FBGK, i H60B och Stig-Allan Johansson, FBGK, i H80B samt andra plats genom Margareta Björkman, FBGK, i D70B. Hans Ek, FBGK, kom fyra i H80A liksom Yvonne Sundin, Dalsjö GK, i D60B. Mats Neubauer, SGK, kom femma i H60A, Rigmor Kierkegaard, SGK, sexa i D60B. Chester Bernsten, SGK, kom åtta i H70A.

I förbundsmästerskapet, där bästa bruttoresultat räknas, kom Chester Bernsten, Samuelsdals GK, på tredje plats i H70A liksom Mats Neubauer, Samuelsdals GK, i H60A.

Anmärkningsvärt var att segraren i H70A, Anders Torstensson, Halmstad GK, slutade på 149 slag brutto och 143 slag netto. På Säters 16:e hål gjorde han en HIO, en äkta hole-in-one, och vann förstås ”närmast hål” i suverän stil.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Avesta Tidning Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel