Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vetlanda åkte ifrån Piraterna

Efter fyra raka segrar tog det tvärstopp för Piraterna. Elit Vetlanda vann med klara 51-39 och övertygade. - Vi mötte ett väldigt bra lag, säger Piratkaptenen Greg Hancock.

Annons
Chris Holder i täten före Vetlandas Jason Crump vilket inte tillhörde vanligheterna att Piratförarna låg först. Bakom skymtar Linus Sundström i gul huva.

Piraterna brukar ha det svårt nere i Vetlanda på den ökända så kallade travbanan. Genom åren har Piraterna fått åka ifrån Vetlanda med svidande stora nederlag. Förra året var det dock ett undantag då Piraterna vann premiären i grundserien mot Vetlanda. Men den här gången var aldrig Piraterna nära att ta poäng. Vetlanda var alldeles för bra och har just nu ett flertal förare i skrämmande bra form. 51-39 slutade matchen och det säger en hel del om hur det såg ut.

- Vi får stryk mot ett bättre lag, det är inget att säga om. Men det blir för stora siffror för att jag ska tycka att förlusten känns okej, säger Piraternas lagkapten Greg Hancock som återigen sprängde en av sina motorer.

Piratkaptenen var ändå poängbäst i Piratlaget med sina 11+1 på sex heat men var ändå inte helt nöjd.

- Jag kan bättre, det vet jag. Men det var ett par av killarna som hade det kämpigt i kväll. Men jag pekar inte finger åt någon. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

Piotr Pawlicki och Linus Sundström hade kvällar som är bäst att glömma snabbt. Piotr körde inte in en enda poäng medan Linus fick ihop tre och det från reservplats. Vetlandas reserv Martin Vaculik hade en betydligt bättre kväll och tog 14 poäng av 15 möjliga.

- Vetlanda har väl sex av sju förare i kanonform och det är inget att skämmas över att få stryk av dem här nere. Men vi hade fyra raka segrar och det tog tvärstopp med den segersviten, men så är det. Vi får börja på en ny segerrad, avslutar Hancock och kostar på sig ett leende trots allt.

- Vi släppte iväg dem för mycket före paus. Vi hade behövt vara med till paus för att kunna sätta bättre press på dem, konstaterade Piraternas assisterande lagledare Daniel Andersson.

Vetlandas poäng: Martin Vaculik 14, Jaroslaw Hampel 10+1, Leon Madsen 9+2, Thomas H Jonasson 8, Jason Crump 5+2, Emil Sajfutdinov 5+1, Henric Lindqvist 0.

Piraternas poäng: Greg Hancock 11+1, Maciej Janowski 9, Przemyslaw Pawlicki 7, Chris Holder 5, Anton Rosén 4+2, Linus Sundström 3+1, Piotr Pawlicki 0.

Annons