Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träning och diet bakom succén

Han är elitseriens hetaste förare. För NA avslöjar Niels-Kristian Iversen hemligheten bakom supersuccén i seriestarten.

Annons

Omlagd vinterträning och ny diet. Där har ni de två stora förändringarna som förvandlat Niels-Kristian Iversen från en medelmåtta till elitseriens hetaste förare.

För efter den briljanta uppvisningen i Västervik, där det kvittade var och hur Iversen startade; han flög förbi resten av förarna oavsett och hade alltid tio meters ledning ut ur första sväng, så är det svart på vitt.

Bäst i elitserien

61 inkörda poäng efter fem omgångar är klart mest av alla förarna i serien. Våren 2012 kan ingen matcha den 29-årige dansken.

Som själv berättar om hemligheten bakom förvandlingen.

– Det var egentligen inför förra säsongen som jag gjorde en stor förändring. Jag började äta mycket bättre och skaffade mig en personlig tränare. Jag gick ned fyra kilo. Antagligen försvann det lite mer fett än så eftersom jag samtidigt la på mig muskler. Det här handlar mest om vinterträningen, men jag försöker hinna med att träna även under säsong. Som den här veckan, när jag hade fem dagar ledigt inför matchen. Då var jag uppe på gymmet varje morgon och körde ett par timmar, berättar han.

Hur förändrade du träningen?– Det kan jag inte berätta, det är hemligt, säger han och skrattar.

– Nej, jag kan berätta. Det handlar om att jag tidigare kört mer kardioträning, som löpning. Nu har jag istället börjat med uthållig styrketräning. Det har gett väldigt fina resultat. Men som jag sa, förändringen skedde redan inför förra året, och trots det gick det inte så bra då. Jag tror att mycket satt i huvudet, nu har jag blivit starkare mentalt också och då går det så här bra, trots att jag har i princip samma motorer nu som förra året.

Maxpoäng mot Västervik

Maximala 17+1 poäng på sex körda heat mot Västervik talade sitt tydliga språk. Iversen dominerade, och det har varit en vanlig syn den här våren. 15 trepoängare på 25 heat och ett snitt på 2,440 är siffror ingen annan i elitserien kan mäta sig med.

– Han är briljant just nu. Fortsätter Iversen så här kommer han att köra GP nästa år, det är jag helt övertygad om. Jag ser inte vad som skulle kunna stoppa honom, säger Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström.

– Klart det är blandade känslor när laget förlorar men jag själv kör så bra. Men för egen del är självförtroendet på topp just nu, jag har ju aldrig kört så här bra tidigare. Samtidigt har jag båda fötterna på jorden, jag vet hur snabbt det kan svänga i den här sporten. Man ska aldrig ta något för givet, säger Iversen.

Tomt hos lagkamraterna

Men lika fullproppad som Iversen är med det där självförtroendet, lika tomma verkar hans lagkamrater just nu vara på detsamma. Han tror att det blir svårt att smitta av sig på kollegorna.

– Det är en så individuell sport, så det är svårt att påverka de andra. Och jag tror inte att det spelar någon roll om laget vinner heller, varje enskild förare måste få framgång för att få tillbaka självförtroendet. Det är bara att hoppas att det vänder snart.

Annons