Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räkna med ny polack

Piraternas laguppställning lär vara oklar ända fram till matchdag på tisdag. – Ja, det kan mycket väl bli att jag väntar så länge, säger lagledaren Stefan Andersson inför SM-finalen mot Elit Vetlanda.

Annons

Piraterna pratar just nu med Artur Mroszka och Norbert Kosciuch om en snabbsigning.

Det är oklarheter i båda lagen inför SM-finalerna som körs på Dunteberget i Motala i 15 heat på tisdag den 2 oktober och på Vetlanda motorstadion de återstående 15 heaten på onsdag den 3 oktober.

I Vetlandas lag ser det just nu ut som att Martin Vaculik kan köra. Men ett hektiskt reseschema gör att han kanske står över finalen ändå. Det avgörs i samspråk med Vetlandas lagledare Bo Wirebrand i helgen.

Piraterna har å sin sida två av VM:s absolut bästa förare i Greg Hancock och Chris Holder och är knappast chanslöst.

Men fortfarande ska några tävlingar köras före finaltävlingarna.

Tänkbara laguppställningar kan förändras varje dag.

I Piraterna är Przemyslaw Pawlicki definitivt borta.

Men axelskadade Linus Sundström ska det finnas en liten chans att han kan köra.

– Vi får se utvecklingen med Linus dag för dag. Jag är beredd att vänta ända in till matchstart med honom. Det är inte helt kört, säger Stefan Andersson inför finalen.

Men Piraterna kommer ändå att värva in någon ytterligare förare och helt klart där är att det blir en polack. Det finns inga andra lediga förare just nu.

– Det finns några engelsmän, men de har inte tillräckligt bra grejer. Det är bara polacker som har möjlighet att gå in och konkurrera med bra maskiner i det här läget, säger Stefan Andersson.

Förare som är aktuella är Norbert Kosciuch, 28 år, som är från Leszno från början. Han körde för Hammarby i Sverige 2011 och har i år bland annat kört för Peterborough Panthers i engelska ligan.

Kosciuch har inte haft något svenskt kontrakt i år.

Även Artur Mroszka kan bli aktuell, bekräftar Stefan Andersson. Han körde för Dackarna 2011, men har inte kört i Sverige i år.

– Det är några stycken som är aktuella. Men vem det blir kan jag inte säga förrän alla papper är klara, säger Stefan Andersson.

Helt klart är att det blir bra drag på SM-finalerna. Elit Vetlanda kommer att ordna supporterbussar från Småland till första matchen och Piraterna ordnar bussar till returen.

Just nu är tre bussar till Vetlanda fullbokade och Motalaklubben planerar för tre till.

Piraterna har också förberett för att sätta in ännu fler bussar om det blir ett bra resultat i första matchen.

Nio bussar gick i fjol till Sannahed i Kumla när Piraterna vann SM-guld.

Det blir karavan i år också, hur lång Piratkaravan avgörs sannolikt av resultatet i SM-finalens första halvlek.

Annons