Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på CL - med Piraterna och Indianerna

Alla vet vilket intresse Champions league skapat för fotbollen. Nu hoppas speedwayvärlden att ett nytt CL även ska ge den sporten ett uppsving. Sverige skulle representeras av Piraterna och Indianerna.

Annons
Stefan Andersson hoppas på ett CL.

Planerna på ett speedway-CL har kommit långt. Danmark och England har sagt ja och Sveriges båda tänkta deltagande klubbar 2012, Piraterna och Indianerna, är båda positiva.

Det är bara Polen som varit avvisande till idén.

Tanken är att åtta lag, två lag vardera från de här fyra ländernas ligor, ska delta i en serie med två grupper om fyra i varje. Start tidigt på säsongen och finalåkning i augusti.

Om Polen kvarstår med sitt nej är planen att köra ändå med bara sex lag.

– Serievinnarna och mästarna från varje land blir inbjudna. Om det är samma lag går budet vidare, berättar Stefan Andersson.

I ett premiär-CL skulle det i så fall bli Holstebro, Slangerup, Poole, Eastbourne, Piraterna och Indianerna om titeln mästarnas mästare.

– Visst vore det väl häftigt att se utländska lag komma till Motala och köra, säger Stefan Andersson.

Hur det blir med de förare som kör i flera mästarklubbar avgörs av nationalitet och hur länge som körts i respektive klubb.

Det betyder att Piraterna inte skulle få ha med Chris Holder. Han skulle köra för Poole i stället.

– Men för den förare som går bort så får man ersätta honom med en förare från det egna landet med samma snitt, säger Stefan Andersson.

Inom en vecka eller två ska det bestämmas om det blir ett Champions league 2012 eller om planerna skjuts på framtiden.

– Tv är positiva till det och jag hoppas och tror att det blir av redan nu. Allt skulle bli tv-sänt i så fall, berättar Stefan Andersson.

Annons