Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna nekas elitlicens

Indianerna är ett av fyra lag i speedwayens elitserie som fått nej till elitlicens 2013.

Annons

Dan-Åke Moberg, ordförande i Indianerna, är dock inte orolig över klubbens framtid.

- Det var ett missförstånd. Jag trodde att alla papper var på plats men så var det tydligen inte. Men vi har en plan för hur vi ska återställa ekonomin och den kommer vara på plats så fort som möjligt.

Ni riskerar inte att mista er elitseriestatus?- Nej, vi är inte ens i närheten. Vi vet hur vi ska återställa det underskott som vi har i ryggsäcken, säger Moberg, till NA.

Speedwaylaget Valsarna visste att elitlicensen inte skulle beviljas. Hammarby, Indianerna och Vargarna fick också avslag i första instans och får nu överklaga besluten.

- I nuläget väljer vi att inte kommentera enskilda fall, säger Jon Lindberg, koordinator på SSI (svensk speedway och isracing).

Hälften nobbasSpeedway och ekonomi har under många år varit ett hett ämne. Men att hälften av elitserieklubbarna skulle nobbas elitlicens för 2013 är ett mycket sämre facit än de senaste åren. Besluten är tagna på resultaten för verksamhetsåret 2011.

- De klubbar som har negativt kapital har nu två veckor på sig att komma in med en trovärdig handlingsplan och överklaga till styrelsen. Samma tid gäller om dokumentationen inte varit riktig, säger Jon Lindberg.

Inte förvånadeValsarnas ordförande Lennart Andersson konstaterade att hans klubb kommer att behöva rekonstruktion redan efter tisdagens match när nytt kontrakt säkrades den sportsliga vägen, Andersson behövde inte sätta fredagskaffet i vrångstrupen när beskedet kom.

Hammarbys ordförande Tommy Cederlund var heller inte överraskad.

- Vi har en taxeringsrevision på oss. Den är inte klar så ingen revisor har kunnat skriva på de papper som krävs, det hade vi redan meddelat. Visst har det gått sämre ekonomiskt än vi hoppats men vi har aktieägare som kommer att skjuta in de pengar som behövs, sade Cederlund.

Vargarna som kom sist i elitserien kommer inte att flyttas ner ytterligare en serie om klubben inte får elitlicens för 2013.

Annons