Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna missar final

Indianerna drömde om SM-final.
Men det slutade i totalfiasko efter att Elit Vetlanda lekt hem den andra semifinalen med 58-32.

Annons

Inför matchen hade Indianerna tio poäng att gå på. Ett bra utgångsläge även om Elit Vetlanda är erkänt svåra på sin hemmabana.

Men Indianerna var aldrig med i matchen. Försprånget åts upp blixtsnabbt och sedan blev det aldrig riktig match av det. Bland många besvikelser i Indianerna var Antonio Lindbäck och Piotr Protasiewicz de som utmärkte sig allra mest i negativ bemärkelse.  

Därmed är Indianerna utslagna ur SM-slutspelet och Elit Vetlanda kommer att köra SM-final. 

NA hade reportrarna Henrik Brändh och David Hellsing på plats. Här följer deras heat för heat-rapportering.

Läs också allt om matchen i onsdagens NA, papperstidningen!

Heat 15: 5-1.

Madsen 3

Hampel 2

Iversen 1

Kylmäkorpi 0 (stopp).

Kommentar: Pinsam avslutning av Indianerna. Kylmäkorpi gav upp redan på första varvet i det tilltagande regnet. I årets viktifgaste match misslyckades Indianerna fullständigt.

Slutresultat: 58-32.

Slutställning sammanlagt: 98-82.

ELIT VETLANDA TILL SM-FINAL!

Heat 14: 3-3

Iversen 3

Madsen 2

Crump 1

Lindbäck 0

Kommentar: "Pepe" stryks och Lindbäck får chansen på nytt. Men han nollas åter. Supertung kväll för Indianernas stjärna. Iversen däremot levererar i kväll. Tar andra heatsegern och lyckas faktiskt köra om Madsen på andra varvet. Ytterst sällsynt med omkörningar här. Men matchen är alltså redan avgjord. Men nominerignsheatet ska ändå köras.

Aktuell ställning: 53-31

Heat 13: 5-1

Hampel 3

Sajfutdinov 2

Kylmäkorpi 1

Lindbäck 0

Kommentar: Så var det klart: Vetlanda är i SM-final och Indianerna missar. Lindbäck fick en ny chans men blev sist igen. Omkörd av Kylmökorpi på upploppet. Att Lindbäck skulle släppa till tre femettor i baken kunde ingen tro efter den lysande form han visat tidigare under hösten.

Aktuell ställning: 50-28.

Heat 12: 4-2

Crump 3

Iversen 2

Ruud 1

Protasiewicz 0

Kommentar: Crump visar gamla mästartakter. Han tar starten. Iversen trea i första kurva, men tar sig förbi Ruud. Men "Pepe" helt iskall. Nytt poängövertag för Vetlanda och snart är det här avgjort.

Aktuell ställning: 45-27

Heat 11: 4-2

Jonasson 3

Holta 2

Lindqvist 1

Thörnblom 0.

Kommentar: Undrar om inte tåget gick för Indianerna här? Poängövervikt kändes som ett måste men istället vinner Vetlanda det andra reservheatet med 4-2. Holta gav sig inte utan kamp, tog in centimeter efter sentimeter på Jonasson och var uppe jämsides ett varv från mål. Men Jonasson höll lite högre fart och tog den mycket viktiga trepoängaren. Thörnblom blev omkörd av Lindqvist, sånt har inte Indianerna råd med. Vetlandas försprång är nu sex poäng.

Aktuell ställning: 41-25.

Heat 10: 3-3

Madsen 3

Iversen 2

Holta 1

Lindqvist 0

Kommentar: På förhand kändes det som Indianerna hade stor chans på poägövertag. Men efter en superjämn start fick Madsen fart på yttern och i andra kurvan knep han förstaplatsen. Sedan var det helt odramatiskt. Viktigt för hemmalaget att få oavgjort i heatet. Värre för Indianerna. Fortsatt fyra poäng till Vetlandas fördel totalt. Nu är det paus här. Vi noterar publiksiffran, 3014 personer.

Aktuell ställning: 37-23

Heat 9: 5-1.

Crump 2

Jonasson 2

Kylmäkorpi 1

Andersen 0

Kommentar: Så har Vetlanda vänt den här semifinalserien. Publiken jublade när Crump och Jonasson flyttade på indian-förarna i första sväng och tog en ny femetta, kvällens fjärde. Indianerna hänger helt enkelt inte med. I heat 10 byter Indianerna reserv. Thörnblom stryks och Holta ersätter. Ett naturligt val.

Aktuell ställning: 34-20.

Heat 8: 4-2

Hampel 3

Iversen 2

Ruud 1

Holta 0 (fall)

Kommentar: Stekheta paret Hampel och Ruud blixtsnabba iväg. Samtidigt går Holta omkull i första kurvan. Tar sig dock upp på eget maner och kan gå av banan. Heatet fortsätter och Iversen kämpar sig förbi Ruud sedermera. Viktigt av dansken. Men nu är det oavgort totalt. Indianerna petar för övrigt Lindbäck i nästa heat. Kylmäkorpi går in istället.

Aktuell ställning: 29-19

Heat 7: 3-3.

Kylmälorpi 3

Madsen 2

Sajfutdinov 1

Protasiewicz 0.

Kommentar: Kvällens fösrta oavgjorda heat. Kylmäkorpi kom bra i väg från innern och Pepe såg ut att hänga på men blev lite stängd av Hampel i andra böj och åkte ner på sistaplatsen. Pepe tittade sedan oroade ner på sin maskin, tycks inte ha tillräckligt med power i den. Indianerna måste få igång Lindbäck och Protasiewicz, annars blir det svårt att greja en finalbiljett. För övrigt har det slutat duggregna.

Aktuell ställning: 25-17.

Heat 6: 5-1

Ruud 3

Hampel 2

Andersen 1

Lindbäck 0

Kommentar: Antonio Lindbäck har fått en mardrömsstart. Nollad i två raka heat. Ruud och Hampel i Vetlanda stekheta däremot. De bärgar tillsammans en femetta på nytt. Andersen försökte ge Hampen en fight, men förgäves. Det är som sagt i starterna och första kurvan som det mesta avgörs. Nu skiljer bara två poäng totalt mellan lagen.

Aktuell ställning: 22-14

Heat 5: 4-2.

Jonasson 3

Kylmäkorpi 2

Sajfutdinov 1

Thörnblom 0 (fall)

Kommentar: Kylmäkorpi krigar sig till en väldigt viktiig tvåpoängare genom att kämpa sig förbi Sajfutdinov på andra varvet. Thörnblom föll dock i andra sväng men tog sig av banan. Jonasson, som ersatte Lindqvist på reservplats, ledde från start till mål.

Aktuell ställning: 17-13.

Heat 4: 1-5

Iversen 3

Holta 2

Crump 1

Jonasson 0

Kommentar: Oj, så viktigt för Indianerna att knipa en femetta i det här läget. Både Iversen och Holta flyger iväg i starten och bjuder sedan på fin parspeedway. Crump och Jonasson aldrig nära att hota. Känns svårt att köra om på den här banan. Allt avgörs i första sväng.

Aktuell ställning: 13-11

Heat 3: 5-1

Ruud 3

Hampel 2

Protasiewicz 1

Kylmäkorpi 0 (stopp).

Kommentar: Ingen bra start för Indianerna som just nu bara har fyra poäng kvar av sitt 10-poängsförsprång. Hampel flög i väg från start och fick Ruud med sig. Indianerna jagade förgäves och Kylmäkorpi fick dessutom stopp efter två varv.

Aktuell ställning: 12-6.

Heat 2: 2-4

Holta 3

Jonasson 2

Thörnblom 1

Kommentar:

Lindqvist 0Holta flyger iväg i starten och visar att han trivs på sin gamla hemmabana. Thörnblom får även han en bra start men på sista rakan på första varvet får Jonasson bra fart och tar sig förbi. Men viktigt poängövertag för Indianerna efter den tunga starten. Åtta poäng skiljer totalt.

Aktuell ställning: 7-5

Heat 1: 5-1

Sajfutdinov 3

Madsen 2

Andersen 1

Lindbäck

Kommentar: Tung start för Indianerna. Sajfudtinov snabbast iväg. Lindbäck tvåa, följt av Andersen. Dessa herrar ser ut att köra in i varann på andra varvet och då passade Madsen att ta sig upp på andra plats. Odramatiskt sedan. Inte den starten som Indianerna ville ha. I övrigt kan vi notera att det börjat regna här. Ingen större skur, men molnen ser inte allt för trevliga ut.

Aktuell ställning: 5-1

19.11: I första heatet ställs Madsen och Sajfutdinov mot Lindbäck och Andersen. Viktigt att det inte blir 5-1 direkt, då kan det här bli en riktigt tung kväll. Nyckeln är att hålla jämna steg i början av matchen så att det smyger sig in lite frustration i Vetlandalägret. Då kan det gå vägen. Nu kör vi!

19.09: Tog en liten sväng runt arenan före matchen. Sprang på supportrarna i Indian-Fans. 43 supportrar hängde på supporterresan hit till Småland.

19.05: Nationalsången genomförd i power ballad-form. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Vi låter det vara osagt. Förarna presenteras nu. Nu laddar vi för första heatet. Där kommer vi i Indianerna att se Antonio Lindbäck och Hans Andersen. Leon Madsen och Emil Sajfudtinov i Vetlanda.

19.02: När lagen möttes här i grundserien den 8 maj vann Vetlanda med 49-41. Ett drömresultat för Indianerna i kväll. Den gången körde Leon Madsen fullt, tog 15 poäng för Vetlanda från reservplats. Nu har kraven höjts på dansken, återstår att se om han kan motsvara de högt ställda förväntningarna från hemmapubliken. Blir det 50-40 tillgrips ett skiljeheat. Vetlanda var med om det för några år sedan här, och gick segrande ur striden.

19.00: Förarpresentation nu. Och det ackompanjerat av de sedvanliga speedwaytutorna. Sedan en del bengaliska eldar på det. Dock ingen större publikuppslutning. Å andra sidan har väl inte alla kommit in ännu.

18.53: I det första mötet svarade Indianerna för en kanoninsats. Seger med tio poäng hade nog" Dalle" och de övriga tagit emot med öppen hand om erbjudandet kommit före match. Framför allt var det kul att se de rutinerade herrarna Rune Holta och Hans Andersen, men även unge Mathias Thörnblom. Efter att ha varit nära att besegra Jason Crump tog han nya tag i det efterföljande heatet och slog världsstjärnan Emil Sajfutdinov.

18.50:

Ni har säkert läst förutsättningarna. Förlust med mindre än tio poäng och Indianerna är klara för SM-final för andra året i rad. Men det kommer bli tufft. Vetlanda är starka hemma och gästerna får försöka inrikta sig på att hålla jämna steg från början. Starten på matchen kan bli otroligt viktig.

18.42: Hej och välkomna till kvällens matchrapportering från den andra SM-semifinalen mellan Vetlanda och Indianerna. Här på Vetlanda Motorstadion har det spekulerats i, inte om, utan hur mycket det kommer regna i kväll. Men hittills bjuds vi på strålande solsken. De mörka molnen lyser med sin frånvaro, även om det kom några lätta stänk precis i skrivande stund. Men ingen större skur. VI får verkligen hoppas att det här håller i sig åtminstone över matchen.

Matchguide

Vad: Elit Vetlanda-Indianerna.

När: Klockan 19.12.

Var: Vetlanda motorstadion.

Följ matchen: Direktrapportering på na.se.

Lagen, Elit Vetlanda: 1. Leon Madsen, 2. Emil Sayfutdinov, 3. Jaroslaw Hampel, 4. David Ruud, 5. Jason Crump, 6. Thomas H Jonasson, 7. Henric Lindqvist.

Indianerna:

1. Antonio Lindbäck, 2. Hans Andersen, 3. Piotr Protasiewicz, 4. Joonas Kylmäkorpi, 5. Niels-Kristian Iversen, 6. Mathias Thörnblom, 7. Rune Holta.

Annons